Zdrowo partnerem Śląska Wrocław
Oficjalnym Partnerem Śląska Wrocław została marka Zdrovo, należąca do Ferm Drobiu Woźniak, jednego z największych producentów jaj konsumpcyjnych oraz przetwórstwa jajecznego w Europie. Umowa będzie obowiązywała w sezonie 2021/2022.
Piłka nożna od wielu lat budzi szczególne emocje i łączy pokolenia. Miniony rok, przez trwającą pandemię Covid-19, był szczególnie trudny dla polskich drużyn. Chcąc wspierać zespół ze swojego regionu Fermy Drobiu Woźniak dołączyły do grona Oficjalnych Partnerów Śląska Wrocław i mogą posługiwać się tym tytułem do końca sezonu 2022.
– „Cieszymy się, że potencjał naszego klubu doceniony został przez kolejnego partnera, który jest potentatem w swojej branży. To dla nas bardzo istotne, że wspólne cele łączą Śląsk Wrocław zarówno z lokalnymi firmami, jak i wielkimi markami takimi jak Zdrovo. Nawiązanie współpracy z Fermami Drobiu Woźniak jest dla nas także potwierdzeniem mocnej pozycji biznesowej klubu, którą zbudowaliśmy w ostatnich latach” – mówi Piotr Waśniewski, prezes Śląska Wrocław.
Marka polskich jaj Zdrovo należy do Ferm Drobiu Woźniak – lidera w produkcji jaj konsumpcyjnych w Polsce. Jaja od Zdrovo są wolne od antybiotyków i GMO, a najwyższą jakość i bezpieczeństwo produktów zapewnia autorski system kontroli EGGiDA.
– „W Fermach Drobiu Woźniak od lat prowadzimy aktywną politykę wspierania lokalnych oraz ogólnopolskich inicjatyw, dlatego chętnie angażujemy się w długofalowe współprace z zaufanymi podmiotami, które w sposób profesjonalny oraz z pełnym zaangażowaniem realizują wyznaczone cele. Cieszymy się, że Fermy Drobiu Woźniak oraz nasza marka jaj Zdrovo zostały oficjalnym partnerem drużyny Śląsk Wrocław. Wierzymy w polskich sportowców i polski sport, wspieramy prozdrowotne aktywności, które wraz z pełnowartościowym pożywieniem pozwalają długo cieszyć się zdrowiem” – podkreśla Barbara Woźniak, Pełnomocnik Zarządu Ferm Drobiu Woźniak.
Umowa między klubem a Fermami Drobiu Woźniak została podpisana na rok i zakłada także promowanie inicjatyw związanych ze zdrowym żywieniem oraz aktywnym stylem życia.
– „Jaja to przede wszystkim bogate źródło pełnowartościowego białka. Obecne w nich aminokwasy wzmagają procesy anaboliczne w mięśniach, co jest bardzo pożądanym efektem u sportowców. W jajkach znajdziemy również witaminy A, D, E i K oraz mnóstwo soli mineralnych. Żółtko z kolei posiada bardzo dużą zawartość związków zmniejszających stan zapalny organizmu. To wszystko sprawia, że jaja są ważnym elementem diety zarówno sportowców, jak i wszystkich osób, którym zależy na dobrym stanie zdrowia” – zaznacza Aleksandra Zagrodna, dietetyk pierwszej drużyny Śląska Wrocław.