#GórnikWspieraGastro
#GórnikWspieraGastro, klub postanowił promować lokalną gastronomię i świętował międzynarodowy Dzień Pizzy.
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. – „Wiedząc, że branża gastronomiczna mocno ucierpiała poprzez pandemię, postanowiliśmy wyjść do łęczyńskich lokali z pomocną dłonią” – mówi Piotr Sadczuk, prezes Górnika Łęczna.
Wirus COVID-19 od miesięcy jest dużym problem. Pandemia utrudnia funkcjonowanie zarówno klubom sportowym, jak i lokalom gastronomicznym. Jednak razem możemy sobie pomóc. W związku z obchodzonym 9 lutego Międzynarodowym Dniem Pizzy Klub zainicjował akcję #GórnikWspieraGastro.
Piłkarze Górnika Łęczna stworzyli własne pizze, a te są dostępne w łęczyńskich lokalach. Maciej Gostomski poleca mieszankę pikantnego salami z serem pleśniowym. Leandro zabierze Was w kulinarną ucztę do Grecji. Sergiej Krykun zaprasza na Hawaje. Kompozycje składników przygotowali też Paweł Wojciechowski, Aron Stasiak i Bartosz Śpiączka.
– „Wiedząc, że branża gastronomiczna mocno ucierpiała poprzez pandemie postanowiliśmy wyjść do łęczyńskich lokali z pomocną dłonią” – mówi Piotr Sadczuk, prezes Górnika Łęczna. Pizzerie otrzymają darmową reklamę w mediach społecznościowych Górnika Łęczna.
– „Przede wszystkim zależy nam na pomocy lokalnym punktom gastronomicznym. Jesteśmy klubem z Łęcznej i chcemy pokazać, że dla nas tutejsza społeczność jest bardzo ważna” – tłumaczy Sadczuk. – „W tym trudnym czasie wszyscy musimy się wspierać.”
– „Ruch klubu to bardzo serdeczny gest dla branży gastronomicznej w Łęcznej” – mówi Leszek Włodarski Burmistrz Łęcznej. Mam nadzieję, że rząd odmrozi w końcu i tę branżę, czego jako konsumenci bardzo sobie życzymy i oczekujemy. Na tę chwilę zachęcam do zamawiania 'górniczej’ pizzy na wynos.
Każda pizza zakupiona przez aplikację Fortuna 1 Ligi, to także niewielki cashback do klubu.